10. okt. 2008

Včasih se tudi jaz priušam

Uhanov ne nosim. Pred davnimi leti sem si morda še pripela kakšnega na sponko. O tem, da bi si dala narediti luknje v uhlje, pa res nisem razmišljala prav nikoli. Nekako se mi je zdelo, da imam preprosto dovolj lukenj (če pomislim na svoj spomin, bi rekla, da rajši še kakšno preveč). To seveda ne pomeni, da se kdaj pa kdaj ne priušam ;) Še največkrat na račun prijateljice, ki uhane z veseljem nosi.





Tako se tile čokoladni - izdelani iz fima s tehniko marmoriranja ter dopolnjeni z nekaj perlicami -domicilno grejejo v slovenski Istri.










Tile pa so nastali v okviru izmenjave (swapa*) na spletnem ustvarjalnem forumu Otok zakladov. Kar nekaj časa nazaj je ena od forumovk razpisala swap Odštekan kos nakita, kjer so si sodelujoče lahko izbrale, kateri kos nakita bi želele dobiti kot darilce. Meni je žreb določil, naj darilo izdelam za Mavrico, ki si je zaželela uhane v svoji barvi. Želela sem ji izdelati uporabne uhane, ki pa so vendar morali biti vsaj malo posebni, odštekani. Odločila sem se za kombinacijo materialov. Igranje z različnimi, na videz nepovezljivimi materiali mi je namreč v veselje, to čutim za tisto svoje. Tako sem izbrane perlice prepletla z žico, za nameček pa sem med perlice vpletla še štiri gumbe. Ja, kupljene v pozamenteriji.






* Swap je izmenjava v obliki natečaja, navadno na spletnih forumih. Organizira ga kdo od članov foruma (na Otoku zakladov sicer prevladujejo članice). Pri tem določi temo swapa, domisli pravila in člane foruma povabi k sodelovanju. Ko rok za prijave poteče, organizatorka za vsako sodelujočo (swapiko) izžreba, komu bo namenjen njen izdelek. Tako vsaka sodelujoča v swapu izdela darilce za nekoga, obenem pa tudi sama dobi darilce od nekoga. Darilca se navadno pošljejo po pošti ali pa tudi izmenjajo osebno. Swapkanje je izjemno zabavno.

2 komentarja:

Moni pravi ...

Fantastični uhani, še najbolj so mi všeč tile za swap! Lp, moni

dekca pravi ...

Ful dobri uhančki, bi jih imela, čeprav jih ne nosim, za gledat:)

 
eckart tolle