20. nov. 2008

Avantgarda

Ugotavljam, da sem avantgardistka. Ne bi verjela, če bi se ne zgodilo tako očitno :) Avantgardiste najdemo zlasti v umetnosti, med pisatelji, slikarji, skladatelji. In ne, to niso tisti, ki radi postavajo pred vrtom (tisti so najbrž avantgardenci ;) Ne, to nisi tisti, ki stražijo pred vrati, kdaj bo pozvonil poštar z novo pošiljko ustvarjalnega materiala.
Avantgardisti so tisti, ki uresničujejo svoje zamisli in tehnike, ki so drugačne od ustaljenih ali splošno sprejetih, ki so skratka - v svojih dejanjih predčasni. In v čem sem avantgardna jaz? Najbrž potrebujete dokaz ...


Ne ponujam le enega, imam kar dva! Tu sta :)






Že daljnjega avgusta (!) sem zaslutila novembrski trend na blogovskih izzivih :) In izdelala voščilnici, na katerih so rožice ... pa celo okrasni trakovi. Če to ni avantgardno:)
No, ne bom se prijavljala na festival avantgarde (če obstaja), tudi kakršnikoli medalji se skromno odrečem, se bom pa za potrditev svojega avantgardnega duha prijavila kar na tri izzive! :) Prvi je na Spoon full of sugar, kjer si želijo na voščilnicah rožic ali rožnatega papirja. Drugi je na Dutch Dare Challenge, kjer si je razpisovalka tokratnega izziva zamislila, da morajo biti na voščilnici tri rožice (si morate mislit, na prvi so trikrat po tri, na drugi pa dvakrat po tri). No, in še tretji izziv - na ABC challenge bi na voščilnicah radi videli okrasne trakove. Moram reči, da je moč moje avantgardistične miselnosti na tem drugem, trakastem področju morda že izgubila nekaj svojega osnovnega žara, a ne gre zanikati, da obe voščilnici vsebujeta zametke te zamisli :)

Tako, zdaj grem iskat potrditev svoje avantgardistične miselnosti še v kuhinjo. V hladilniku, mislim, je še tablica čokolade, ki se sladko topi na jeziku. Malo se mi zdi, da bom avantgardna v tem, da bo še vas zamikalo v špajzo brskat, kaj je sladkega doma :))

11 komentarjev:

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Hahaha, si me zdaj nasmejala. :) Super avantgardistične čestitke, če se temu tako reče. :)

Lp, Nataša.

Karin pravi ...

Gorgeous cards.
I love the colours and images.
Thanks for joining the DDCC.

xoxo karin

Anonimni pravi ...

Beautiful!

Moni pravi ...

Zelo lepi čestitki! Držim pesti pri izzivih! Lp, Moni

flatis stempelwelt pravi ...

Gorgeous cards.
I love the colours and images.
Thanks for joining a Spoon Full of Sugar.
And thank you for your lovely kommentar on my blog

Hugs, Sonja x

Sandra pravi ...

What a great card..
thanks for joining us at the DDCC

~Sandra~

BojaMoja pravi ...

:) luštni čestitki


Pokukaj k meni, ker sem te pofočkala :)

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Tulpika pofočkala sem te. :) Poglej na moj blog.
Lp, Nataša.

Moni pravi ...

Tudi jaz sem te pofočkala! Lp, Moni

Tiara pravi ...

No, vidim, da sem že kar v vrsti, saj sem te tudi jaz pofočkala ;). Oglasi se tudi kaj pri meni. LP

Tilen pravi ...

Izgleda res lepo.

 
eckart tolle