16. maj 2009

Maruška užitkari

Sem že povedala, da tale deklica pravzaprav nima imena, sem prav vprašala njeno ustvarjalko - Elizabeth Bell. Ampak zame ostaja Maruška. Ki rada užitkari: ali se guga, hodi na rojstnodnevne zabave, se kepa, pogovarja s ptičkami ali pa sprehaja ob ribniku in opazuje, ali se bo kak prikupni žabec spremenil v princa :)) Nekaterim se pač gode! Najbrž tudi zato, ker so narisani :))
Kakorkoli, motiv z Maruško je bil kot nalašč za napis, ki sem si ga zamislila kot izhodišče.

Poletja, priznam, ne maram preveč. Vroče, prevroče mi je, sploh v razbeljeni betonski džungli pri kakih 37 stopinjah Celzija. In nekako se mi zdi, da vročina iz ljudi potegne slabo - mladina, večinoma na počitnicah, postane še bolj objestna, brezbrižna in kričava (že zdaj sem bila čisto paf ob posnetkih včerajšnjega praznovanja maturantov), odrasli pa tako pogosto razdraženi, na primer kje v svojih visoko cenjenih jeklenih konjičkih, pri katerih so zapravili celo premoženje za fensi prevleke ali radio ali lita platišča, namesto da bi si omislili klimo in si ublažili poletne vožnje.

Pomlad pa imam res rada. Spomladi so kostanji še tako lepo dišeči, prav nič ožgani, in prijetno je posedeti tudi na sončku. In nekako me preganja, da mi ure in dnevi uhajajo. Odtod napis.

Malo sem se morala potruditi, da sem v revijah našla želeni besedi, ampak zamislila sem si kolažni napis in brez muje se še čevelj ne obuje :) Na koncu sem ju ujela v neki bolj reklamni publikaciji. Napis sem na podlago nalepila z obojestranskim samolepilnim trakom, in besedi poudarila z bleščečimi flumastri.
Motiv, ki mi ga je na srečanju v Litiji s hroščkom v kvadrat obdelala Bojamoja (hvala!), je pobarvan s suhimi akvarelnimi barvicami in s perlastimi vodenkami, pri obojem sem si pomagala z vodnim čopičem. Rožice na motivu sem izrisala z bleščečimi flumastri, pikice na Maruškini oblekici in na zunanji obrobi motiva pa s Sakurinima flumastroma glaze. Še prej sem motiv podrsala z roza črnilno blazinico Versa Color, zaobljene robove motiva pa po vršičkih obliznila z vodnim čopičem, namočenim v perlasto modro vodenko. Levo in desno od motiva sem dodala modri rožici, ki sem ju pripela z razcepkama, dodala pa še doma izdelani barvasti razcepki.

Pri postavitvi voščilnice sem tokrat uporabila predlogo Just Christmas and Birthday Cards, ki je spet ena zimzelenih. Prav zanimivo, koliko jih je take vrste zadnje čase na blogih. No, na Cute Card Thursday si želijo na voščilnici črke ali številke, na izzivalskem blogu Secret Crafter Saturday Challenge pa so si zaželeli bleščečih voščilnic.

10 komentarjev:

Moni pravi ...

Kaka lepotička! Motivček je zelo lep! Lp, Moni

Alenka pravi ...

Prava lepotica je tale Maruška in lepo si jo "spedenala".Imaš pa prav, treba je uživati v lepih stvareh in pomlad to vsekakor je.

Marija - Marička pravi ...

Zelo navihana je tale Maruška (ime ji res pristaja)! Ja, veš, vročine tudi jaz ne maram... sem čist zadovoljna, če se dvigne živo srebro do 26 stopinj in tam tudi ostane ;)

Cardmaking Galore pravi ...

really sweet card!

MarikaGabez pravi ...

Prav poda se ji tole ime.
Všeč mi je tole kočažno sestavljanje, ki je tisto, kat da končno podobo z ćisto tvojo lastno noto.

Dawn pravi ...

Beautiful card and such a lovely sweet image


Dawn

Rastlinica pravi ...

Luštkana je in za spremembo vidimo slovenski napis kar mi je zelooo všeč Super!

Jane (Carroll's Creations) pravi ...

great job

thanks for joining us this week on SCSC :)

Hugs Jane x

Stampin'Piper pravi ...

Great Card! I love the image!

Thanks for joining us this week!

Hugs Tanja
(JCBC Team)

CraftyC pravi ...

A lovely card,thanks for taking part in this weeks SCSC!
Clairex

 
eckart tolle