30. apr. 2009

Bleščeč rojstni dan

Danes popoldne sem se sredi sončne bleščave odpravila v našo živilsko trgovino po obveznih dokupih. Dokupih pravim zato, ker nisem nakupovala, temveč zgolj dokupila nekaj manjkajočih potrebščin - kruh, nekaj banan, kilo moke in časopis. Če je treba, je pač treba ;) Glede na seznam tistega, kar sem položila v nakupovalno košaro, vam je najbrž kristalno jasno, da se v trgovini nisem pretirano obirala. Tudi vrsta pri blagajni je bila kratka in še krajšala se je zelo hitro. Kako sem bila zato presenečena, ko sem z vrečko stopila iz trgovine v - tako rekoč trdo temo. Deževna sivina, grmenje in prve debele kaplje ... Kakšno muhavo vremenarsko veličanstvo! Cel dan - pa kaj cel dan, cel teden - dež! In potem, ko človeka ravno malo razdraži par sončnih žarkov, čez dobrih pet minut - spet dež!
Proti takim življenjskim neprilikam obstaja več orožij, vsak od vas najbrž pozna zase najboljši recept. No, ustvarjalke znamo kljubovati tudi - s papirčki in lepili in razcepkami in prahci za reliefno krašenje ... In tako je nastala tale bleščeča voščilnica, namenjena za rojstni dan.

Odtis Maruške, ustvarjalke Elizabeth Bell, sem pobarvala z barvicami in obrise poudarila z bleščečimi flumastri, ozadje pa s pomočjo vodnega čopiča barvno osenčila s perlastimi vodenkami. Na lilast papir sem položila kos kockastega papirčka, ki me spominja na piknik pogrinjek, za podlago pa uporabila še pohroščkan kos sveže travnato zelenega papirja, ki je iz darilne zaloge, ki mi jo je enkrat kot veliko presenečenje poslala Kokica (še enkrat hvala!). Zeleni papir sem dodatno osenčila z barvno črnilno blazinico Versa Color. V papirček z motivom sem izsekala tri marjetke, za sredico pa uporabila rozaste razcepke. Na koncu sem se poigrala še s svojo najnovejšo pridobitvijo. Ja! Končno mi je le uspelo nabaviti vijugaste štampiljke :) Odločila sem se, da z njihovo pomočjo voščilnico okrasim z reliefnim prahom Cosmic Shimmer, golden meadow blaze.
Ko sem končala, sem bila precej sončne volje, čeprav je zunaj trda tema (kolikor pač sploh lahko govorimo o trdi temi v mestu, ki je tako svetlobno onesnaženo). Upam, da je voščilnica všeč tudi vam, vsaj toliko, da vam zeleno-roza kombinacija razpiha kakšen oblaček - tak ali drugačen!

I've deciced to enter this card in the Cute Card Thursday Challenge, where this week they would like us to make something shiny. Glittery felts, the background coloured with pearly watercolours, and the shiny Cosmic Shimmer Blaze embossing powder shoud do. They've helped me overcome a greyish, rainy afternoon. Hope they help chase away your clouds of any kind too :)

5 komentarjev:

Alenka pravi ...

Mi je všeč tale bleščečka, prav za popestrit takle deževen dan.

Suzy pravi ...

Lepo si si osvežila in razsvetlila temačen dan.

Deb pravi ...

fabulous card! Thank you so much for joining in the CCT challenge! Have a great weekend! Debx

Cardmaking Galore pravi ...

Really sweet card - great embossing

Princeska pravi ...

všeč so mi detajli!! pa sijaj!

tale je res pravi pravcati bonbonček :)

 
eckart tolle