11. mar. 2009

Krokus

Kako je po tednih molka po sili razmer luštno pripraviti novo, ustvarjalno objavo! In to z magično devetico :) Deveti je bil namreč swapni krog znamenitega swapnega četvorčka Bojomoje, Nance, Sonje in mene. Tokrat smo za las zgrešile praznik, mednarodni dan žena. In to s swapom, v katerem smo znova izbrale samo temo, da naj bo na voščilnici tipična spomladanska roža. Dekleta so nekaj drobila, da se nobena ne bo lotila barvanja, češ da jim ne gre. Pa ja :) K meni je pripotovala čudovita voščilnica od Nance.
Sama pa sem izbrala motiv krokusov.


Tokrat brez rezljanja, le barvanje. Uporabila sem 160-gramski pavs, na prvo stran z barvami zarisala motiv, zatem pa pavs obrnila in s tankim drsalom podrsala belo obrobo ob motivu. Sledilo je drsanje s senčilnikom (shader), s katerim sem želela doseči, da bi motiv dobil dimenzijo polnosti in živosti in bi zaživel v učinku 3D. Izmenično sem barvala spredaj, drsala zadaj in tudi barvala zadaj. Uporabila sem Derwentove barvice Coloursoft, ki so prijetno mehke in primerne za prelivanje odtenkov. Edina pomanjkljivost pri teh barvicah - ki jih je v škatli sicer 36 - je v tem, da nujno potrebujem še vsaj štiri odtenke zelene. Najbrž razumete, da gre res za nujo ;)
Prav pred koncem sem motiv tu in tam za poudarek pozlatila z zlatim gel flumastrom. Motiv sem ujela v ovalni izrez voščilnice iz zelenega kompleta, kupljenega v Hoferju. Na prvo stran za veselje pripela še nekaj drobnih rožic, oval pa obrobila z zlatimi pikicami. Voščilnica je odpotovala k Bojimoji.


Pa še namig za večji realizem narisanih rož. V naravi se pri vsaki roži odtenek barve iz cveta ponovi tudi v stebelnem in listnatem delu. Če to upoštevamo pri barvanju, so cvetovi veliko bolj realistični.

4 komentarji:

Alenka pravi ...

Tile krokusi so pa kot živi, zelo lepo.

BojaMoja pravi ...

:)) tile so pa moji :)

Suzy pravi ...

Lepo,lepo.
Se pa že dolgo nisi nič oglašala. Pol pa udariš :)

Tulpika pravi ...

Hvala za pohvale :)
Suzy, ja, okoliscine niso dopuscale :/

 
eckart tolle