13. feb. 2009

Valentinka

Obdarovanje na valentinovo je en sam komercialni žnjam, sploh če se ljudje tekmovalno zapodijo med trgovske police ... Ampak valentinke so pa nekaj čisto drugega. Še posebej, če se zanjo odloči slavni swapni četvorček :) Tisti, ki berete moj blog, že veste, da imam v mislih Bojomojo, Sonjo, Nanco in sebe. Sredi mrzle zime je padla odločitev, da se osmi swapni krog sklene dan pred valentinovim - pač zaradi poštarjev, ki jo znajo zagosti v soboto (tokrat valentinovo pač pade prav na ta dan). Tokrat smo si zadale samo temo, ne pa tudi motiva.

Tale srčasta voščilnica je od mene romala k Bojimoji, sama pa sem dobila lepotičko od Sonje!



Na pavs z gramaturo 160g/m2 sem napikala srčasto obrobo. Tokrat sem pavs prepognila in pikala čez dve plasti naenkrat, da je na spodnji ostal srčast negativ - če pavs napikaš, se namreč s spodnje strani prav tako "izriše" isti vzorec, ki pa je hrapav, če ga pogladiš z dlanjo. Ko sem napikala vse tri stranice roba, sem voščilnico razprla in nadalje obdelovala le še prvo stran.

V vsak obpikan srček sem z zadnje strani s pomočjo največjega in drugega največjega drsala, zatem pa se z drugim najmanjšim drsalom čisto do belega podrsala srčeca. Zatem sem iz sredine srčastih rožic izrezala križce. Malo nerodno je le, da pikanje po predlogi ne daje tako učinkovite osnove za rezanje, kot se to zgodi s pikanjem s pomočjo mrežice.

Za osrednji motiv sem našla kjutkano srce, ki je na desni strani obraslo z rožicami. Rožice sem obrisala z belim Sakurinim flumastrom MED, pavs obrnila in obrise s spodnje strani še podrsala z drugim najmanjšim drsalom. Srce mi je bilo nekam pusto, ampak sem kar takoj zanemarila misel, da bi mu dodala prebadajočo puščico. Namesto tega sem z debelo ravno mrežico PCA (bold straight) in enojnega debelega pikala napikala osmerokotnike v vzorček satovja. Vanj sem s spodnje strani s pomočjo sončevega drsala odtisnila drobne sončke, zatem pa voščilnico znova obrnila na pravo stran. Posamične naluknjane osmerokotnike sem izrezala, da bi srce še bolj zasijalo v rdeči barvi osnovne voščilnice.
Ko sem končala, sem celotno voščilnico obrezala z valovitimi vzorčastimi škarjami. Pavs voščilnico sem zašila na osnovo iz rdečega kartona z rdečo svilo in vanjo vpletla tri drobne rdeče perlice za okras.

Takšna je bila končana, razprta voščilnica :)



Aja, objava ni nič prezgodnja, moja valentinka je voščilnico že dobila ;)

8 komentarjev:

Maja pravi ...

Sm te kar pogrešala, ko te nekaj časa ni bilo! Čudovito voščilnico si naredila!

kreal pravi ...

Res lepa voščilnica sem brez besed in koliko truda je vloženega. Poglej na moj blog kjer te čaka presenečenje

Anonimni pravi ...

Res lepa voščilnica! Tule pa je voščilnica, ki sem ti jo poslala: klik

LP Sonja

Tulpika pravi ...

O, kako je lepo slisat, da si bil pogresan :)) Pa hvala za pohvale. Sonja, tvojo voscilnico na blogu sem pa zdaj kar v link v objavi dala! Pa se hitro en post visje pokukaj :)

Sonja pravi ...

Noro dobre čestitke iz pavsa delaš, tule bi pasal tisti priklon do tal, če bi ga imela. Jaz za tole ne zmorem dovolj volje in natančnosti. Zato pa toliko raje pogledam tuje lepotičke.

Tulpika pravi ...

Hvala, hvala *srček* :))
LP, tulpika

Sultana pravi ...

Zelo lepo, nežno voščilnico si naredila! Čeprav sama divjam z barvami, pa so mi take nežne tudi zelo všeč, so kot balzam za dušico;)

Tulpika, sem ti hotla povedat, da nimam pojma, kaj je narobe z mojim blogom-da noče prijeti komentarjev, mi pa punce skoz jamrajo, da šteka:( Sicer vse kar si mi zadnjič poslala, mi je sprejelo - poslalo po 3x, samo ti verjetno tega nisi videla. Bom probala kaj ukrenit, samo po resnici povedano, nimam pojma kaj naj, kako, zakaj...sem že neki spreminjala, pa ni nič bolje:(

BojaMoja pravi ...

Moja, moja :))))

Tulpi hvala še tukaj :)

 
eckart tolle