8. nov. 2008

Pst! Darilce in svapito

Vsake toliko se ustvarjalke z Otoka zakladov zberemo tudi v živo. Srečanja smo imeli, mislim, da skoraj že v vseh regijah, skoraj vsakokrat v drugem kraju. Na srečanju pa - prijazne in klepetave Otočanke, slane in sladke dobrote, mini priložnostne razstave, izmenjave izdelkov za posamičen swapito, delavnice in predstavitve različnih tehnik, izmenjava materiala ali hrčkanje, dobra volja in pozitivna energija.

Tokrat je bilo srečanje že v drugo v Prečni, mini biserčku pri Novem mestu, kamor sta nas prijazno povabili Gumbek kot glavna organizatorka in Iris kot njena glavna desna roka.

Spodobi se, da na obisk ne prideš praznih rok, zato ustvarjalke vsakokratno organizatorko obdarimo z drobno pozornostjo izpod svojih rok.


Gumbek je morala dobiti nekaj gumbkastega :) Nekaj luštnega, živahnega in prijaznega, kakor je sama. In ker nosi uhane, se mi je zdelo kot nalašč, da uporabim rdeča gumbka v obliki rožice, ki sem ju pred časom staknila v ljubljanski pozamentariji Centromerkur, barvno kombinacijo pa sestavim v rdeče-zelene uhane, da si jih bo morda lahko nadela za kak praznični randi :)

In je nastal tale par uhanov - rdeča gumbka sta objeta s temno modro kovinsko žičko, nanjo pa sem nasnula nekaj zelenih perlic, dve roza bunkici in - za res zvezdniški občutek - še dve mini prozorni zvezdici :)




No, Gumbek je zaljubljena v les. In samo kdo, ki res tako rad dela s tem materialom, se je lahko lotil takega projekta kot ona - namreč za vsako izmed povabljenih je izrezljala in pobarvala simpatičnega ježa, ki ima spodaj še majhno leseno kljukico, kamor je mogoče obesiti kakšno hitro sporočilce. Gumbek, hvala ti :)


Kot rečeno, si na srečanjih dostikrat izmenjamo tudi izdelke, ki smo jih pripravili za kak swapito. To je še poseben užitek. Res je, da fotografije povedo veliko, a še zdaleč ne dovolj. Marsikateri izdelek resnično zaživi šele v živo, v na spletu težko dosegljivi tretji dimenziji. Zadiha in zažari v resničnih barvah, pravih odsevih, v vseh podrobnostih. Sama sem tokrat sodelovala v izmenjavi voščilnic, za katere smo smele udeleženke uporabiti samo vijolično barvo v vseh odtenkih, poleg pa še belo ali črno. Tokrat nismo vedele, za koga bo voščilnica (kot je sicer v navadi), ampak smo žreb opravile kar na srečanju.

Mojo voščilnico si je izžrebala keti, videti pa je bila takšna (mislim, voščilnica, ne keti ;)
Pa še podrobnost 3D:

In še ena podrobnost- rožica Prima:
Kupljen motiv Tilde je v osnovi pobarvan z akvarelnimi barvnimi svinčniki s pomočjo vodnega čopiča, v drugi fazi pa sem uporabila vse, kar je bilo pri hiši vijoličnega :) S poudarkom na različnih flumastrih. Ki so se mi na koncu zdeli že prav vsi primerni :) Saj, pa sami poskusite skombinirat voščilnico v vijolični - vse kar naenkrat tako sumljivo vleče na vijolično, čeprav bi v normalnih okoliščinah vsak triletni otrok od daleč videl, da ne gre za lila, ampak roza odtenek :) Osrednji motiv sem z vzorčastimi škarjicami izrezala v oval, za podlago pa uporabila že davno kupljen darilni trak iz Hoferja (mimogrede, ravno v teh dneh imajo spet natanko tako akcijo s trakovi, hihi). Ker voščilnica ni bila namenjena natančno določeni swapiki, sem jo oblikovala nekoliko bolj splošno - jesensko. In jo posula z jesenskimi listki - izsekanimi iz treh različnih vrst papirja (uporabila sem pobarvani papir, ki mi je ostal od izrezanega motiva, temno vijolični svetleč papir iz zaloge ter malo trši karton, ki sem ga odrezala z embalaže porabljenega parfuma).
Sama pri žrebih nimam kakšne posebne sreče. Tokrat pa ni bilo tako. Dobila sem namreč tole lepotičko, ki jo je izdelala Birba. Zelo sem je bila vesela in se naši Primorki toplo zahvaljujem :)

8 komentarjev:

Barbi pravi ...

Tulpika, ko bom šla na praznični randi, bom definitivno nataknila te uhane, da bo uspeh zvezdniški. O uspehu pa poročam na blogu. :) Uhančki so odlični in hvala za njih pa tudi za vse lepe besede, napisane o meni. :)

Prav vesela sem, da ti je ježek všeč in upam, da ti pride prav za kakšno sporočilce.

Tvoja voščilnica je pa superca! Sem si jo že v živo ogledala in jo moram tudi tule pohvaliti! Simpatičen jesenski pozdrav. ;)

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Mislim, da se bo danes po blogih govorilo le o srečanju v Prečni. :) Super gumbki za Gumbka, pa enkratna vijolična čestitka.

Lp, Ntaša.

Tulpika pravi ...

Če je bilo pa tak fajn na srečanju :))))

Moni pravi ...

Prečudovite uhane si naredila, tudi čestitka zasluži pohvalo!Lp, Moni

Sonja pravi ...

tele uhančke sem včeraj videla samo od daleč, takole na sliki pa so še boljši :) super ideja in super izvedba, bravo.
Čestitko pa sem že na srečanju občudovala in si zasluži pohvale.

Tulpika pravi ...

Hvala za pohvale. Jaz pa ze komaj cakam slikce s srecanja. Sem si posebej pozorno ogledala predvsem vijolicne voscilnice, in so bile vse superca :))

Maja pravi ...

Tile uhani so genijalni! Kako vsestransko so uporabni gumbi. Moj dedek je bil krojač. Imel je ogromno gumbov, ki sem jih ure in ure sestavljala, sortirala, štela, prodajala... V česu, ko sem se iskala in je dedek umrl, so šli bog ve kam. Kaj bi sedaj dala za vse tiste zaklade! Barva tvojih je odlična, kombinacija pa je lahko pomladno cvetoča ali jesensko umirjena! Super ideja!!!

katarina pravi ...

No tistole lepo čestitko je dobila keti, ki jo danes razjazuje svojim sodelavkam, pa včeraj se je bahala pred domačimi. Hvala ti tulpika. Je pa res, da potem v miru doma še enkart pogledam, ko me nihče ne moti, všeč mi je.

 
eckart tolle