11. nov. 2008

Menda diši po snegu

Tako pravijo :) Snega, to že moram priznati, ne maram preveč. Še najrajši imam, ko zapade prvič. Takrat mi prav po otroško zaigra srce in rada se zazrem v kakšno obcestno svetilko, ki pravljično osvetljuje lahkotni ples snežink. Rada imam, kadar popoldne zapade dovolj snega, da se na večer vse naokrog ovije v pomirljivo tišino in se zdi, kot bi še avtomobili po cesti vozili v copatih. A kaj, ko očarljivo belino vse prehitro prekrijejo črne onesnažene lise mestnega vsakdana, ko se puh spremeni v plundro in ko se je treba (potem ko si komunalci opomorejo od prvega presenečenja) tako rekoč na vsakem koraku izogibati trdim kupom sive gmote. O gajbičarjih sploh ne bom rekla nobene, saj verjetno poznate ta pojav na parkiriščih :)

In čeprav še nisem pripravljena nase navleči zimskih vrhnjih oblačil, je zgodba povsem drugačna s snežaki. Ti so mi všeč. V življenju sem že naredila kakšnega, še več sem jih narisala in zdaj sem še enega odtisnila :) Mini snežak, snežko, snežakec od Stampendous me je očaral, in hitro je moral najti svoj prostor pod soncem. Na voščilnici, ki je letos moja prva novoletna.



Voščilnica je manjšega formata, stranice merijo po deset centimetrov in pol. Karton za podlago sem ovila v pisan papir s snežinkami, svetlo modri papir je iz slovitega rokovnika, ki mi ga je lani poklonila kolegica in je poln pisanih papirnih presenečenj. Snežakec je odtisnjen na temno moder papir, korenjev nos, šal in kapo sem mu pobarvala s flumastri Sakura. Papir je obrezan z vzorčastimi škarjami, robovi pa so osenčeni z zlato in belo črnilno blazinico. Desni rob na osrednjem motivu je polakiran s svetlo modrim lakom za nohte, prav tako zgornja razcepka snežinka. Za spodnji trak iz zaloge za recikliranje sem ujela še eno razcepko, v obliki smrečice, križno zavezan in v pentljo spleten svetlo moder trakec iz organze pa je iz zaloge, ki sem jo obogatila v Muellerju. Iz risalnega lista sem zatem izsekala še nekaj snežink in jih na voščilnico nalepila z obojestransko lepljivimi 3D krožči.

Snežka, snežakca sem naredila kar tako, a se po naključju ujema s tokratnim izzivom na My time to craft. Res je bil - moj čas za ustvarjanje :)

11 komentarjev:

Lesley pravi ...

Lovely card, thank you for taking part in the MTTC challenge xx

Barbi pravi ...

Sneeeeg ... jaz ga imam pa rada, kadar ga je več kot 10 cm in sem lahko takrat izven mesta, brez obveznosti. Sprehod po snegu, kepanje, sankanje, skakanje po novozapadlem snegu ... in potem ogenj v kaminu ter skodelica kakava ali vroče čokolade ... idila. :)

Ups, malo me je zaneslo ... snežko in cela čestitka sta pa odlična!

Marija - Marička pravi ...

Tudi jaz ne maram snega :(.

Ampak voščilnice z zimsko tematiko so mi pa zelo pri srcu in isto lahko rečem za tvojega snežaka; zelo je ljubek!

Sonja pravi ...

Odnos do snega je približno tak tudi pri meni :) Veliko snega izven mesta je super.. v mestu pa zgolj packarija.
Čestitka je pa lepaaaaa :)

Moni pravi ...

Kok lepa čestitka, tudi meni je všeč snežakec!Lp, Moni

mueppi pravi ...

Wow..... what a lovely card!
Big hugs from germany
Gisela

Sultana pravi ...

Lepa:) Asociira na led in mraz, zaradi poledenelih zimskih barv.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Sem že občudovala to čestitko, pa sem očitno pozabila pustiti kometar. Skratka, tisti papir spodaj je božanski, mela bi, tista snežinkica zgoraj levo, božanska, mela bi, ampak ta smrekca je pa čist za dol past, to bi mela pa že včeraj. :)

Lp, Nataša.

v sliki brez besed pravi ...

Zelo lepa čestitka. Tista smrekica - dodatek mi je kjuti!

Tulpika pravi ...

Ma, sem tako vesela vasih komentarjev, hvala :) Samo danes ze cel dan nekaj prckarim same druge stvari, pa ni prave volje za novo voscilnico. Ceprav, imam pa en lep nov darilni papircek, kupila v DM, predvsem od silnega razocaranja, ker so mi ukinili priljubljeno linijo dezodoranta. A ni to za crknit? Nekaj vzljubis, pa ti to ukinejo GRRR
:)))

Anonimni pravi ...

Čeprav polna čestitka, ni kičasta. Mi je všeč, da si izbrala same odtenke modre barve. Kot da bi se šla modri swap ;)) Tista rdeča smrekica je pa prava popestritev na čestitki, ravno pravšnja.

 
eckart tolle