7. jul. 2009

Jul i Juli

Včasih bloganje ni samo zabavno, ampak tudi poučno. Kako bi sicer spoznala običaj julijskega božiča? Na južni polobli je julij navadno najhladnejši mesec in ponekod pripravijo praznovanje, ki posnema božični čas. Kak dober izgovor za novoletno voščilnico, mar ne? ;)


Za voščilnico sem reciklirala ovojni papir z darilca, ga položila na belo osnovo in okrasila z nekaj izsekanimi snežinkami iz belega šeleshamerja, ki sem jih na podlago pripela z razcepkami v novoletnih barvah. Osrednji motiv je novoletna jelka. Dobila sem jo na mizi "postrezi si sam" na srečanju na Otočcu, kjer je samevala med prtički, sama samcata izrezana jelka iz zlate valovite lepenke. Škoda, ker ne vem, kako je bila izrezana, takšna štanca bi bila več kot dobrodošla ;) No, ker na jelki ne sme manjkati okraskov, sem pobrskala po škatli in iz nje privlekla svetleče rdeče kristalne polperlice. Še nekaj potez s štampiljko snežinke, ki sem jo že pred časom kupila v Sitarju. In to je to. Zdaj čakam na darilca ;)

8 komentarjev:

Vladka pravi ...

Lušna voščilnica, ampak na darila boš pa morala še nekaj časa počakati :)

MarikaGabez pravi ...

Zelo simpatična in tudi meni je bil letos ta običaj nekaj novega.
Darilca pa tudi bodo......

Vladuška pravi ...

Lušna je ta čestitka, taka naravna in pravih božičnih barv.

Suzy pravi ...

Ti pa iz skrajnosti v skrajnost :) Včeraj tako poletna, danes pa...božična :). Lepo si jo urihtala.

Alenka pravi ...

Za ta običaj pa nisem vedela, res je poučno brskat po netu:):):) A darila tudi dobijo?, ti jih čakaš. Če boš kaj dobila javi, bomo še pri naši hiši uvedli nov običaj:):):)
Čestitka je pa lepa.

Barbi pravi ...

Srečn'ga in zdrav'ga! :)
Upam, da te res kdo razveseli z darilcem. :)

Tulpika pravi ...

Hehe, prisla darilca, in to se okusna! :) Dva loncka mojega najljubsega jogurta s koscki sadja! Saj ... z malim je treba zaceti ;))))
LP, Tulpika

Marija - Marička pravi ...

Poletni božič? Prvič slišim... :)))))
Pa saj ni važno, samo da so darila :p
Veš, takšni štanci se pa jaz tudi ne bi odrekla... če bi le bila dovolj velika :)
Čestitka je pa res čisto božična!

 
eckart tolle