7. jul. 2009

Gorjuška na cvetoči poljani

Dežuje. Spet. Še vedno. *Vzdih.* Nič ne bo s sprehodom, komu se pa da natikati prehodne nizke čevlje! :( Rajši v kuhinjo za mizo, izdelat še eno voščilnico :) Takšno sončno, z veliko barv in cvetoča poljana ne sme manjkati na njej! Otoške ustvarjalke so deklico s štampiljke poimenovale Gorjuška. Sama nimam nobene, poznam pa prijazno Bojomojo, ki mi je od vsake štampiljke iz seta poslala po en odtis. Hvala ti, {BM} :)
Ko sem potem šla brskat po spletu, kaj zamujam, sem seveda odkrila, da obstajata kar dva seta štampiljk (in zdaj že tretji), v izvirniku pa se deklica imenuje Gorjuss. Prav nasmehnila sem se, saj gre za luštno (dobesedno) besedno igro. Gorjuss se v angleščini prebere enako kot beseda gorgeous, ki pomeni krasen, lep, lušten. Prava luštnica je, se strinjam :) Če bi jo posvojili v tisti trgovini, kamor me včasih pot zanese kupit kakšen čokolatin, pa bi jo verjetno lahko poimenovali kar Krašotica ;)
Gorjuška je res luštna dečva, ampak eno pa me moti na njej. Nima ust (kot jih nima deklica Magnolia) in torej nikoli izraza. Zato je podobna tistemu fantku iz reklame, s katero opozarjajo na nasilje in zlorabe v družini. Takšna luštnica vendar potrebuje ustnice - da jih priviha v nasmeh ali če se že zgodi, skremži v jokavo grimaso! In jih je dobila :)

Motiv sem pobarvala s suhimi barvicami ter z razredčilom Sansodor ter papir odrezala v pravokotnik. Zdaj se mi je zdela prava priložnost, da preizkusim pridobitev, ki je v škatli čakala na pravi trenutek. Z robnim trgalnikom sem natrgala robove motiva ter robove še posenčila s črnilno blazinico. Motiv je z razcepkami pripet na papirni pravokotnik, ki je izrezan z vzorčastimi škarjami in posenčen. Cvetočo poljano sem skušala pričarati s pomočjo svoje nove pridobitve - piškotne štance. Mhm, tiste, ki izsekuje male kvadratke z robovi, kot jih imajo znameniti keksi Albert :) Na vsak kvadratni papirni piškotek sem z razcepko pritrdila po eno rožico Prima. Rožice in motiv sem zatem z obojestranskim lepilnim trakom nalepila na vzorčast papir iz bloka Papermanie.


*********
Za tiste, ki se sprašujete, kakšen je videti robni trgalnik (v angl. edge distresser), pa slikica.



Gre za pripomoček, ki sem ga kupila v Memories (v takratnem res skromnem nakupu, ker je bila založenost razočaranja vredna; nič niso imeli od tistega, kar sem si sprva želela kupit), v angleščini pa se imenuje edge distresser. Je ploščate okrogle oblike. Na sredini ima izrez, znotraj pri izrezu pa majhno ostro rezilce, droben nožek.
Kar nekaj Otočank robove papirčkov natrga, za lepši in predvsem bolj starinski (vintage) videz; kar nekaj mi jih je povedalo, da za ta namen uporabijo kar ostre škarjice. No, pri nas doma v škatli pa zdaj domuje tale rozika robni trgalnik. Fensi, a? :))

8 komentarjev:

Alenka pravi ...

Luštna Luštnica in čestitka seveda tudi. tebi pa čestitke za "keksek" štanco in novi fansi stgalnik.Jaz se še vedno matram s škarjicami.:):):)

Jana pravi ...

Danes je res dan nalašč za ustvarjanje. Me veseli, da si ga izkoristila.

Jaz imam tudi ta edge distresser, Ker se mi je vedno izgubljal po mizi, sem nanj nalepila magnetek in sedaj vedno vem kje me čaka, kadar ga potrebujem. :)

Vladka pravi ...

Lušna Krašotica! Ji prav paše tako ime.

Tudi jaz nujno rabim tale edge disstreser, še dobro da si me spomnila nanj Tulpika! :)

DODO pravi ...

Pri tebi mi je vedno zanimivo brat kolko besedila najdeš za opisat eno samo čestitko. Jaz uspem napisat en daljši stavek, kar je več, je že muka. Pohvale za čestitke.

Tina pravi ...

Ful lepa čestitka, sploh pa sem jaz še ena pristašica ust :-))) Do sedaj sem jih vedno dorisala.

Marija - Marička pravi ...

Smejoča deklica je čudovita! Zelo lepo pobarvana in fensi sestavljena!
He he he, jaz pa namesto tega cefralnika uporabim smirkov papir in z njim podrsam po robovih. Res, da se pri tanšem papirju skoraj ne pozna, če pa uporabim kak debelejši papir, je pa rezultat prav zadovoljiv ;)

McCrafty /Klavdija pravi ...

Lepa čestitka. tudi meni ponavadi manjkajo usta, a jih še nisem poskusila dorisat. Luštno izgleda.

BojaMoja pravi ...

:) jaz pa ravno obratno ... meni pa dorisana usteca ne pašejo :(

 
eckart tolle