18. jan. 2009

Nora na pike

Pri nas za koga rečemo, da je počasen kot polž. In če bomo v angleščini iskali pravi izraz, bomo zadeli v črno, če uporabimo neposredni prevedek - slow as a snail. Pike pa so nekaj drugega. Če v slovenščini za koga rečemo, da dobimo pike, ko ga vidimo, ne povemo nič prijaznega. Nasprotno pa je v angleščini - tam so pike izraz naklonjenosti ;) Slengovski izraz I'm dotty about you namreč uporabimo, ko smo na koga čisto nori, vanj zatreskani do ušes :) In tudi izzivalka na Penny Black Challenge s pozivom Let's get dotty nikakor ni želela, da bi ob izzivu dobili pike, temveč, da se nam malo utrga in na voščilnice spravimo kolikor mogoče veliko pik ;) Pike in krogi so mi všeč in od izziva do izzivalne voščilnice je bil samo korak :)

Podlaga je iz papirja Daisy D's, pikast trak je Rayherjev, rožice pa so Prima, zgornja je popikčana z belim Sakurinim flumastrom MED. Maruša na gugalnici je pobavana najprej z navadnimi barvicami in dopolnjena z bleščečimi in glaze flumastri. Bleščavosti na fotki ni mogoče videti, ampak njeni čeveljci so pobarvani s prozornim glaze flumastrom, kar jim daje nekoliko 3D učinka. Po kotih se jo odškrnila z izsekovalnikom z vzorcem krožca, na tista mesta pa pripela štiri razcepke. Vse, kar je bilo treba zalepiti, je zalepljeno z obojestranskim lepilnim trakom Aero (in ja, imam že nov kolut, hihi). V živo je voščilnica bolj globokih barv in v minimalistični podobi mi je jako všeč :)

11 komentarjev:

Jennifer Meyer pravi ...

Darling card, LOVE the fun polka dots and design! Thanks for playing along with the OCC!

Hugs, Jennifer :)

Suzy pravi ...

Dobre pike :)

Sonja pravi ...

Prav lepo pikčasta je :)

Moni pravi ...

Zelo lepo si jo skombinirala! Lp, Moni

BojaMoja pravi ...

Tole ne bi smela biti Maruša, ampak Pika :)))

tracie pravi ...

gorgeous card, love the red & black and pretty flower.
hugs
Tracie :)x

Sultana pravi ...

Pikice pike:) Lepa izvedba in kjuti;)

Kath Stewart pravi ...

beautiful card for the challenge...love the red and black and your cute image.....thanks for playing along this week at PBSC
Hugs Kath xxxxx

Debbie pravi ...

Great card! I love the image and the dotty papers and flower are perfect for the challenge. Debbie x

v sliki brez besed pravi ...

pika,pika,pikica,to je lepa slikica :)

Tulpika pravi ...

O, hvala vsem za pohvale. Vidim pa, da so mi na PB dali velko dvojko ... Bo treba kak odtisek dobit ... Mi je pa vseeno bilo v veselje naredit to voscilnico :)
LP, tulpika

 
eckart tolle