17. jan. 2009

Žabji kralj

Tokratna voščilnica je navihana, saj drugačna z mojo novo štampiljko niti ne more biti :) Ko sem avtorico motiva vprašala, kako je ime deklici, mi je odgovorila, da je nikoli ni poimenovala, čeprav so jo isto vprašali že nekajkrat. No, meni se zdi, da bi tej dolgolaski, rahlo šegavi in rahlo sanjavi, pristajalo ime Maruša :) Žabjemu kralju pa ... na to bomo morali z Marušo še počakati - vsaj do valentinovega ;)

For English-speaking visitors: the text says - Will you be my Valentine?

Za podlago voščilnice sem vzela papir Basic Grey, tisti pikasti zeleni del pa je ostanek reklame za sadje, ki sem si jo izrezala in prihranila, ker me je zeleni odtenek tako navdušil. Ker se še vedno nisem odločila za nakup resnih rezalnih pripomočkov (razen giljotine), motive še vedno režem na roko in tudi šablone še vedno iščem po kuhinjskih omaricah :) Krog sem tokrat izrezala s pomočjo skodelice za puding. Pod lučjo sem si približno nacentrirala papir na skodelico, si zapomnila, koliko od roba naj zarežem, papir zatem s pobarvano stranjo navzdol položila na mizo in na zadnji strani s svinčnikom obrisala krog ob skodelici. Zatem sem krog izrezala z vzorčastimi škarjami. Motiv je tokrat pobarvan s suhimi barvicami, nekoliko se na njem tudi pozna vzorec papirja (iz risalnega bloka). Žabjega kralja sem poudarila s prozornim glaze flumastrom, tudi pike na obleki so izrisane z glaze flumastrom, vendar roza. Krog je osenčen z rozasto črnilno blazinico Versa Color. Napis sem izpisala na računalniku, s fontom Comic Sans, ga izrezala z vzorčastimi škarjami, ga potapkla z roza in zeleno črnilno blazinico in popikčala z bleščečima flumastroma zelene in roza barve. Za konec sem s posebnim flumastrom s črnilom za reliefno krašenje s prahci v levem spodnjem in desnem zgornjem kotu izrisala še nekaj vijugic, nanje potresla prah Heat it up! golden meadow in ga stopila s toplotno pištolo.

Voščilnica ustreza izzivu na Cute card, kjer si želijo motive, ki bi nas nasmejali. Na Our creative corner pa so ustvarjalkam zastavili izziv v zvezi s tehniko ter jih pozvali, naj spihajo prah s svojih toplotnih pištol in se (spet) preizkusijo v reliefnem krašenju s prahci. No, z moje pištole prahu še ni bilo treba brisati ;)

9 komentarjev:

Sultana pravi ...

Res je navihana, sveža in barvita;)

Moni pravi ...

Zelo lepo narejena, všeč mi je kombinacija barv! Lp, Moni

Tulpika pravi ...

Joj, dekleti, hvala. Ampak sta me pa presentili sto na uro, ravno sem objavila voscilnico se na drugem izzivalnem blogu, pa pridem nazaj in ze kar dva komentarja *jupi*. Cist paf! :))))
LP, tulpika

Deb pravi ...

fabulous card, I love this sweet image and the sentiment is perfect!
Thank you for joining in the CCT challenge!
Have a great weekend!

kreal pravi ...

je pa res malo nagajiva in tej deklici prav paše ime ki si ji ga dala. Kdo pa je avtorica te štampilke???

Tulpika pravi ...

Elizabeth Bell, ista, ki dela za Whiff of Joy!

Amy Sheffer pravi ...

What a super sweet card! Thanks for playing in the OCC challenge!

Pauline C pravi ...

Very pretty card - sorry it can't be entered in the PBSC as it is not a Penny Black image?. Hope to see you again soon.
Pauline x

PS your link didn't work - our sidebar shows you how to make a direct link to your post if you're not sure how to do it :-) Hugs x

Papirolina pravi ...

kako je luštna pa še tisti napis za piko na i :) zelo simpatično :)

 
eckart tolle